SCIALPINISTICA Gewickl del 30/01/2011
Col calt che ha fat sti dì no l'è na monada sceglier la gita giusta! E n piu', col Mich che prima el manda le richieste (expo nord, al confin, no massa longa... ecc ecc..) e po' all'ultim el tira el quinto pacc consecutivo... me riprometto che per st'an el n'ha tirai assà... Ne trovém col Yenkyy (che ancoi l'è alla prima uscita da quando l'è deventà papà: ehehe... co la scusa che la moglie l'è en ospedal, l n'aproffita e ... gh'è da nar!) e l Nanuq a Egna e nem en perlustraziom enfont alla val Ridanna, sora Masseria. Trati i assotti sulla schéna ne enviem su per el sentér che l'è en lastrom de giàz de bom pass fin su alla piana che po' porteria al canalom per la cim Libera: noi enveze scavezém vers destra e traversà la piana puntém al grestom sulla destra del lac. Ciapada la forestale che porta alla malga sora el lac, seguim vecie tracce e guadegném altri 400m de dislivel. Entant en gruppo de tre local drio de noi, i emponta el pendio a sinistra del lac: diaolopo' che zimon che i è drio a far! Arrivai alla malga, voleresem quasi traversar vers el Ridnauner Schneeberg, ma po', vist che de traccie e quela direziom no ghe n'è e anzi, le prosegue dritte lasandose drio serpentine tra polver e firn, cartina alla man, decidem de tegnir la direziom de salita (a destra del zimon) vers el Wickel Joch (pass de confin): così g'avém anca l'imbarazzo della scelta tra firn e pulver! quattro bei pendii e entrém en tel vallom, po' da sotto, el passo el par bem poc fattibile (beh.. dai... disente che no l'è na passeggiata), quindi seguendo le vecie tracce la mpontem dritta alla forcella che sèra la val e con na desina de erte zete, girém a destra e... berg Heil! Ehehe... propri bela zimotta, quindi na bona bevua, trém zò qualcoss da magnar e per mezdì ne enviém vers val. Bona la polver sotto la forcella! Po', taiando via vers sinistra nem sulle esposiziom sud en zerca de firnaccio...ciapada quindi la forestale en ten blitz saltém all'auto e sém pronti per la meritada Birraccia e ciòpa de Speck alla locanda tipica della Ridnauntal: MahlZeit!